Ajankohtaista

TOMA - Toinen mahdollisuus numerotaitoisuuden oppimiseen

28.2.2023

Tukiopetus MAOL2-ympäristössä

TOMA-tukiopetusmateriaali on tarkoitettu kaikkein heikoimpien oppilaiden tukemiseen. Materiaali soveltuu yläkoulun aikaiseen opiskeluun, toisen asteen opintojen alkuun vahvistamaan peruskoulun oppisisältöjen hallintaa sekä soveltuvin osin myös alakoululaisten harjoitteluun. MAOLin TOMA-tukiopetusmateriaaliin tehdään kaikista peruskoulumatematiikan ydinsisällöistä omat oppimispolkunsa suomeksi ja ruotsiksi.

MAOLin TOMA-materiaalin tärkein tavoite on matemaattisen ymmärryksen tukeminen. Tähän päästään muun muassa tarjoamalla oppijalle sellaisia tehtäviä, jotka ohjaavat miettimään ja pohtimaan matematiikkaa eivätkä vain suorittamaan mekaanista laskemista. Oppikirjaan sitomattomat TOMA-materiaalin oppimispolut rakennetaan matemaattisten ydinkäsitteiden ympärille, jolloin opettaja voi käyttää yksittäistäkin oppimispolkua oppilaan tukemiseen. Materiaali kuitenkin rakennetaan niin, että se toimii myös omana kokonaisuutenaan esimerkiksi erityisen tuen oppijoiden työskentelyn tukena.

Kaikki tehtävät MAOL2-tehtäväpankissa

Materiaalissa on lyhyitä opetusvideoita ja vinkkejä esimerkiksi aiheen opettamiseen konkretiavälineillä. Opettajalla on mahdollisuus myös tulostaa harjoitustehtäväsetti paperille tai halutessaan räätälöidä oppilailleen aivan oma tukiopetuskurssi MAOL2-alustalla.

Sähköiseen ympäristöön rakennettavat valmiit oppimispolut antavat oppijalle mahdollisuuden opiskella omaan tahtiin, sillä oppija saa välitöntä palautetta osaamisestaan. Palaute on rakennettu niin, että se kannustaa oppijaa eteenpäin opiskelussa.

Oppimispolut valmistuvat lukuvuodeksi 2025–2026.

Lue lisää TOMA-hankkeesta Dimensiosta osoitteesta https://dimensiolehti.fi/tag/toma-hanke/.

Kokeile ja vaikutu.

Tilaa ilmainen 14 vuorokauden testilisenssi. Testilisenssi on erinomainen tapa tutustua oppimisympäristöön sitoumuksetta.

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä