Ajankohtaista

TOMAsta MAOLin Matikkatreeneiksi

5.6.2024

TOMAsta MAOLin Matikkatreeneiksi

Matematiikan oppimisessa jokaisella oppilaalla tulisi olla mahdollisuus onnistua ja saavuttaa tarvittavat taidot. Juuri tästä syystä MAOL ja Turun yliopisto ovat tehneet yhteistyötä kehittääkseen tukiopetusmateriaalia, joka tarjoaa toisen mahdollisuuden numerotaitoisuuden oppimiseen. Aiemmin MAOLin TOMA-nimellä tunnettu materiaali on nyt nimetty uudelleen ja tunnetaan tästä lähtien nimellä MAOLin Matikkatreenit.

Miksi nimenmuutos?

Nimenmuutos heijastaa pyrkimystämme selkeyttää ja vahvistaa materiaalin tavoitetta: auttaa oppilaita parantamaan matematiikan taitojaan innostavalla ja selkeällä tavalla. MAOLin Matikkatreenit tuo esiin sen, että materiaali on suunniteltu nimenomaan treenaamaan ja vahvistamaan matemaattisia peruskäsitteitä, mikä tekee siitä helposti lähestyttävän ja motivoivan oppilaille.

Kattava tukiopetusmateriaali

MAOLin Matikkatreenit on erityisesti suunniteltu heikoimmille matematiikan osaajille, ja sitä voivat hyödyntää niin erityisopettajat kuin aineenopettajatkin työssään. Materiaali tarjoaa selkeän lähestymistavan matematiikan peruskäsitteiden oppimiseen, mikä auttaa oppilaita saavuttamaan varmuutta ja taitoja matematiikan opiskelussa.

Lukukäsite ja Murtoluvut

Syksyllä 2024 MAOL²-oppimisympäristössä julkaistaan kaksi ensimmäistä kaksi osa-aluetta: Lukukäsite ja Murtoluvut. Nämä osa-alueet ovat olennainen osa matematiikan perusosaamista ja tarjoavat oppilaille mahdollisuuden vahvistaa ymmärrystään näistä keskeisistä käsitteistä.

  • Lukukäsite: Tämä osa-alue auttaa oppilaita ymmärtämään numeroiden merkityksen ja niiden käyttöä eri tilanteissa. Se keskittyy numeroiden ymmärtämiseen, joka on perustana kaikelle matematiikan opiskelulle.
  • Murtoluvut: Murtoluvut ovat usein haasteellisia monille oppilaille. Tämä osa-alue tarjoaa selkeitä ja käytännönläheisiä harjoituksia, jotka auttavat oppilaita ymmärtämään murtolukujen käsitettä, laskemaan niillä ja soveltamaan niitä eri yhteyksissä.

Miten pääset alkuun?

MAOLin Matikkatreenit on saatavilla MAOL²-oppimisympäristössä, joka tarjoaa monipuoliset ja interaktiiviset työkalut oppimisen tueksi. Oppimisympäristöön kirjauduttuasi löydät syksyllä 2024 helposti käyttöön otettavat harjoitukset ja materiaalit, jotka on suunniteltu tukemaan ja vahvistamaan oppilaiden matematiikan osaamista.

MAOLin Matikkatreenit kokonaisuudessaan valmistuu syksyllä 2025.‍

Muista seurata MAOLin ja MFKA-Kustannuksen tiedotusta MAOLin verkkosivuilta sekä Dimensio-lehdestä pysyäksesi ajan tasalla uusista materiaaleista ja oppimisratkaisuista.

Kokeile ja vaikutu.

Tilaa ilmainen 14 vuorokauden testilisenssi. Testilisenssi on erinomainen tapa tutustua oppimisympäristöön sitoumuksetta.

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä