Vinkki

Näin toteutat kertauskurssin lukiossa

28.9.2022

MAOL² -oppimisympäristön kehityksen taustalla on ollut sähköisen YO-kokeen aiheuttamat muutokset ja samalla vanhan MFKA:n ylioppilastehtäväkirjaformaatin uudistaminen. MAOL² -oppimisympäristö sisältää nyt vanhoja ylioppilaskoetehtäviä malliratkaisuineen vuodesta 2009 lähtien ja toimii siis luontevana jatkumona suosituille YO-kirjoille. Täydentämällä kurssia valmiilla kertausmateriaalin teoriaosioilla ja vanhoilla prelitehtävillä saat rakennettua monipuolisen kertauskurssin abeille.

Kun lähdet rakentamaan kertauskurssia MAOL² -oppimisympäristöön, sinun tulee ensin luoda kurssi. Tämän jälkeen voit mennä sisältöpankkiin tarkastelemaan kertausmateriaalia.

Voit esikatsella sisältöjä silmä-kuvakkeesta. Kurssille voi lisätä kerralla koko kertausmateriaalikokonaisuuden tai yksittäisinä osioina lisäys-kuvakkeesta. Kun olet lisännyt teoriasisällön kurssillesi, näet ne kertauskurssin sisällysluettelossa. Sisältöosiot tulevat kurssille oletuksena piilotettuina, eli ne tulee julkaista ennen kuin opiskelijat näkevät ne.

Kun olet noutanut haluamasi kertauskurssin sisällöt Sisältöpankista, voit muokata niitä haluamallasi tavalla tai lisätä omia sisältöjäsi. Voit myös poistaa turhia teoriaosioita tai muuttaa niiden järjestystä.

Kun haluat lisätä kurssille tehtäviä, luo uusi tehtäväosio. Voit raahata tehtäväosion haluamaasi kohtaan kurssin sisällysluettelossa. YO-tehtävät saat lisättyä klikkaamalla Valitse MAOL² -tehtävistä ja käyttämällä haluamiasi suodattimia. Tehtäväpankista löytyy myös vanhoja prelitehtäviä.

Kun olet lisännyt tehtäviä tehtäväosioon, voit muokata niiden järjestystä tehtäväryhmän sisällä. Voit muokata tehtävän ja sen mallivastauksen näkyvyyttä tehtävälistauksesta. Halutessasi pystyt myös muokkaamaan oppimisympäristön valmiita tehtäviä sen jälkeen, kun olet lisännyt ne kurssille. Avaa tällöin kyseinen tehtävä ja klikkaa Muokkaa tehtävä -painiketta. Kurssille voi lisätä myös omia tehtäviä Luo uusi tehtävä -painikkeen kautta.

Voit käyttää myös MAOL² -oppimisympäristöstä löytyvää koetyökalua monipuolistamaan kertauskurssin opetusta. Voit esimerkiksi tehdä testin, jonka ajastat alkamaan viikon ensimmäisen oppitunnin alkaessa ja päättymään perjantaina iltapäivällä. Näin opiskelijat voivat tehdä testiä omaan kertausaikatauluun sopivassa kohdassa.

Jos teillä on jokin muu kertausmateriaali käytössä, opiskelijoille voi vinkata Itseopiskelu-kursseille liittymisestä.

Kokeile ja vaikutu.

Tilaa ilmainen 14 vuorokauden testilisenssi. Testilisenssi on erinomainen tapa tutustua oppimisympäristöön sitoumuksetta.

Onko sinulla jo tili? Kirjaudu tästä